open-navfaktor-logo
search
Vrhovni sud RS-a
Poznat po ucjenjivanju katoličkog sveštenika: Vasiljeviću godina dana zatvora za nesreću u kojoj je poginulo dijete
Aleksandar Vasiljević iz Doboja, poznat po aferi s katoličkim sveštenikom kojeg je ucjenjivao porno-snimcima sa bivšom djevojkom Saškom Кovačević zvanom Fatalna Saška, pravosnažno je osuđen na godinu zatvora jer je skrivio nesreću u kojoj je stradalo devetogodišnje dijete.
29.02.2024. u 15:25
get url
text

Vasiljević je bio pod utjecajem alkohola. Vijeće Vrhovnog suda RS-a mu je za pola godine smanjilo ranije izrečenu prvostepenu presudu za ovu nesreću.

Saobraćajna nesreća se desila 30. avgusta 2009. godine. Tada je teško povrijeđeno devetogodišnje dijete B. I. koje je preminulo pet dana kasnije. Кako se navodi, do nesreće je došlo kada je Vasiljević vozeći BMW magistralnim putem Doboj - Derventa na jednoj raskrsnici udario u zadnji ćošak "golfa" kojim je upravljao D. I. i koji se uključio sa lokalnog puta.

Usljed udara, putnik u "golfu" dijete B. I. (rođen 2000. godine), zadobilo je višestruke teške povrede. Povrijeđeno dijete je smješteno na liječenje, ali je 4. septembra 2009. godine preminulo usljed oštećenja za život važnih moždanih centara i poremećaja disanja zbog nagnječenja, rascjepa pluća i prijeloma rebara.

U presudi se navodi da je Vasiljević bio pijan, odnosno u stadiju lakog pijanstva s koncentracijom alkohola u krvi od 1,18 promila te da je vozio nedozvoljenom brzinom od 86,7 kilometara na sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.