open-navfaktor-logo
search
Višestruki povratnik
Presuđivani pedofil uhapšen u Velikoj Kladuši zbog sumnje da je silovao 19-godišnjeg mladića
Serijski silovatelj Senad Mustedanagić (52), uhapšen je u petak u Velikoj Kladuši zbog sumnje da je silovao 19-godišnjeg mladića, nezvanično saznaje Faktor.
07.11.2023. u 16:15
get url
text

Informaciju nam je, ne otkrivajući identitet osumnjičenog ili žrtve, potvrdio i glasnogovornik Uprave policije MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

- Tačno je da je prijavljen događaj. Osumnjičeno lice lišeno je slobode i na prijedlog Tužilaštva Unsko-sanskog kantona određen mu je pritvor. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju okolnosti ovog događaja. Zasad je kvalifikacija silovanje, a vidjet ćemo dalje u kojem pravcu će teći istraga - kazao je Šiljdedić za Faktor.

Kako nezvanično saznajemo, Mustedanagić i njegova žrtva su radne kolege u jednoj firmi u Velikoj Kladuši.

Nakon saznanja da je Mustedanagić uhapšen i zbog čega, građani su uništili njegov automobil "peugeot 206" koji je ostao parkiran ispred firme.

Na vozilu su sprejevima napisali: "pedofil", "peder" i slično.

Senad Mustedanagić, osoba je koja je označena kao višestruki silovatelj maloljetnih muškaraca i do sada je u dvije države osuđen na ukupno 28 godina zatvora, odnosno u BiH i Hrvatskoj.

Ovaj poznati seksualni predator iz mjesta Tržac kod Cazina prvi put je otkriven 2010. godine kada je 14-godišnji učenik ispričao kako ga je zlostavljao trener košarke. Nakon jednomjesečnog pritvora tada je pušten je slobodu što je iskoristio i pobjegao je u Zagreb.

Dok je boravio u Hrvatskoj zbog silovanja dječaka također osuđen na 16 godina zatvora. Nakon toga, Kantonalni sud u Bihaću ga je osudio na još 12 godina zatvora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.