open-navfaktor-logo
search
Osuđeni na po 40 godina
Prije sedam godina monstruzni duo na svirep način je prekinuo život 24-godišnje Arnele Đogić iz Olova
Na današnji dan, prije sedam godina, Avdija Selimović i Muriz Brkić, na svirep i podmukao način, ubili su 24-godišnju Arnelu Đogić iz Olova.
27.02.2023. u 20:31
get url
text

Tim povodom jučer su se rodbina i prijatelji tragično preminule Arnele okupili i posjetili njen mezar, kako bi proučili Fatihu nikad prežaljenoj kćerki, sestri i prijateljici.

Zbog obilnih sniježnih padavina nisu bili u mogućnosti posjetiti i spomen obilježje i hajr-česmu koju je podigla porodica i brojni dobri ljudi pored regionalnog puta Olovo - Han Pijesak. Spomen obilježje i hajr-česma je podignuta da trajno opominje i čuva sjećanje na rahmetli Arnelu.

FOTO: Radio Olovo

Na ovu bolnu sedmu godišnjicu najteže je članovima porodice koji svaki dan žive sa istinom da njihove Arnele više nema dok će ovaj grad njegovi stanovnici i svi koji su je poznavali Arnelu zauvijek pamtiti i sjećati se po dobroti i toplini kojom je zračila, prenosi Radio Olovo.

Njene nevine godine tek su spoznavale život koji je tragično prekinut, samo zato što je vjerovala u dobro u ljudima, koji ga nikad u sebi nisu imali.

Prema optužnici koju je protiv njih podiglo Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, Selimović i Brkić su se najprije dogovorili da zajedno usmrte Đogić, nakon što je ona prekinula dugogodišnju vezu sa Selimovićem i započela vezu sa drugim momkom.

Nakon dogovora, Selimović je 27. februara automobilom otišao po Brkića u Ceribašiće kod Sokoca, nakon čega su se odvezli na lokalitet Čudanskih krševa da pregledaju i utvrde mjesto koje je najpogodnije za skrivanje Arnelinog tijela nakon ubistva.

Nakon što je Avdija otišao po djevojku odvezli su se na lokalitet Brda, gdje je Muriz ostao čekati Avdiju. Čim je ušao u vozilo upitao je : "Avdija, hoćemo li sada?", na što mu je on odgovorio: "Odmah".

FOTO: Radio Olovo

Muriz je prešao na zadnje sjedište i šakama počeo djevojku udarati po glavi, dok je ona jaukala: "Joj, Avdija" i plačući molila: "Nemoj, molim te".

Nakon toga, djevojku su vezali PVC užetom, a dolaskom na Čudanske krševe, izbacili su je iz vozila, gdje ju je Brkić preklao nožem koji mu je dao Selimović, rekavši: "Uradi to da ne ostane živa".

Nakon ubistva, djevojku su bacili sa litice visoke oko 70 metara, u kanjon rijeke Stupčanice, a zatim otišli u kafanu, gdje su trošili novac nađen u njenom kaputu.

Njima je izrečena je presuda od po 40 godina zatvora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.