open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH
Prijedlog pritvora za dvojicu Pakistanaca zbog krijumčarenja migranata preko Drine
Dežurni tužilac Tužilaštva BiH, nakon ispitivanja Pakistanaca osumnjičenih za krijumčarenje migranata, Sudu BiH uputit će prijedlog za određivanje mjere pritvora.
09.04.2021. u 15:20
get url
text

Tužilac Tužilaštva BiH informiran je o aktivnostima Granične policije BiH, koji su na području mjesta Tršić, općina Zvornik, pronašli i uhapsili dvojicu državljana Pakistana, osumnjičenih za krijumčarenje skupine od sedam ilegalnih migranata, među kojima je bilo i maloljetnih osoba.

Nakon hapšenja osumnjičenih, zaplijenjen je čamac, korišten za krijumčarenje migranata preko vodene granice na rijeci Drini.

Mjera pritvora predložit će se za Baita Ullaha Nurzaija (rođenog 1995. godine) i Hassana Alija (rođenog 1994. godine), obojica državljani Pakistana.

- Krijumčarenje ilegalnih migranata koji ne ispunjavaju uvjete za ulazak i boravak u BiH, na ovom području izuzetno je rizično zbog opasnosti od utapanja krijumčarenih osoba. Osumnjičeni su privedeni postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja, uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih koji bi odlaskom iz BiH postali nedostupni bh pravosuđu - saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Migranti su predati u nadležnost Službe za poslove sa strancima BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.