open-navfaktor-logo
search
Radnica bila sama
Prijedorčanin optužen za razbojništvo u banjalučkoj apoteci, prijeteći pištoljem tražio trodone
Prijedorčanin Viktor Jovanović (39) optužen je da je u novembru prošle godine maskiran i naoružan pištoljem počinio razbojništvo u apoteci u Banjoj Luci.
25.01.2024. u 12:20
get url
text

U optužnici koju je protiv njega podiglo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka se navodi da se razbojništvo desilo 25. novembra 2023. godine u 17.30 sati u apoteci u Ulici Jovana Dučića u Banjoj Luci.

Optuženi je imo kapuljaču na glavi i crnu medicinsku masku preko usta i nosa, a na rukama plave rukavice i bio je naoružan startnim pištoljem.

Ističe se da je ušao u apoteku gdje je oštećena radnica S. P. bila sama, i upozorio je da ne pokušava ništa jer ima pištolj.

- Pitao ju je "gdje je sef" i tražio da mu preda pare. Kada je vidjela pištolj u rukama osumnjičenog, koji je stajao odmah uz nju, iz straha za svoj život iz ladice je izvadila 720 KM. Kada mu je dala novac, on je povišenim tonom govorio "daj trodone, daj trodone" – navodi se u optužnici.

Objasnila mu je da ne drže trodone, a on je onda tražio da odu u zadnji dio prostorije gdje se nalazila metalna kasa u kojoj se čuvaju medikamenti za liječenje od ovisnosti.

- Naredio je radnici da mu preda sve četiri bočice medikamenta "oramorph". Nakon što mu je dala jednu flašicu, on je uzeo i ostale tri, a zatim i medikamente "ksalol" - navodi se u optužnici.

Potom joj je zaprijetio da ne smije zvati policiju i sa plijenom pobjegao iz apoteke, a onda preskočio metalnu ogradu bivše Klinike za hirurgiju i na neosvijetljenoj lokaciji odbacio masku i presvukao se.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.