open-navfaktor-logo
search
Drama u Banjoj Luci
Prijetio da će zapaliti benzinsku pumpu, napao policajca, pa preminuo
Prava drama odvijala su u subotu u Banjoj Luci, kada je Goran Đ. (48) iz ovog grada prvo prijetio da će zapaliti benzinsku pumpu, zatim odbijao hospitalizaciju i napao policajca koji je došo da pomogne radnicima Klinike za psihijatriju, a potom preminuo u bolnici.
29.11.2021. u 12:32
get url
text

Iz PU Banja Luka je potvrđeno da im je subotu oko 3.25 sati prijavljeno da nepoznata osoba prijeti da će upaljačem zapaliti benzinsku pumpu u banjalučkom naselju Mejdan.

Kako nezvanično saznajemo, u pitanju je osoba koja se ranije liječila od alkoholizma, a na pumpu je došao tražeći upaljač. Kupio ga je, izašao, a potom se vratio uzevši samoinicijativno još četiri upaljača i tražeći od radnika da puste benzin iz aparata, prijeteći da će zapaliti pumpu.

Policajci su izašli na mjesto događaja i utvrdili da se radi o Goranu Đ. iz Banje Luke.

- Dok su medicinski radnici pokušali da ga zbrinu, on je dobio epileptični napad, usljed čega je zadobio povredu glave, te je vozilom Službe hitne medicinske pomoći prevezen na Univerziteski – klinički centar - saopćeno je iz PU Banja Luka.

Istog dana u sedam sati, radnik UKC-a, Кlinike za psihijatriju, prijavio je da u krugu Кlinike imaju problema sa Goranom Đ. i da neće da izađe iz sanitetskog vozila, te da im je potrebna pomoć policije.

Kada je policija došla, on je prvo pristao na saradnju, izašao iz vozila, da bi potom napao policajca zgrabivši ga u predjelu prsa, te su mu stavljene lisice.

- Medicinski radnici su zbrinuli navedenu osobu. Istog dana, u 7.40 sati od radnika Кlinike za psihijatriju obaviješteni smo da je navedena osoba preminula - potvrđeno je u policiji.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, po čijem nalogu je urađena obdukcija.

Utvrđeno je da je Goran Đ. preminuo od srčanog zastoja.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.