open-navfaktor-logo
search
Šipovo
Pritvor babi i starijem muškarcu zbog seksualnog iskorištavanja 11-godišnjakinje
Osumnjičeni su navedena krivična djela počinila na štetu maloljetnog djeteta, a u pitanju je kako saznajemo 11-godišnja djevojčica koju je baba podvodila za seksualne usluge za koje je uzimala novac
13.09.2019. u 09:13
get url
text

Okružno tužilaštvo u Banjoj Luci predložilo je pritvor S. S. (53) i M. S. (64) iz Šipova zbog postojanja osnovane sumnje da je prvoosumnjičeni počinio krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godine, a drugoosumnjičena navođenje djeteta na prostituciju.

Osumnjičeni su navedena krivična djela počinila na štetu maloljetnog djeteta, a u pitanju je kako saznajemo 11-godišnja djevojčica koju je baba podvodila za seksualne usluge za koje je uzimala novac.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, da će uništiti i sakriti tragove važne za krivični postupak, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela, ali i što bi puštanje na slobodu rezultiralo narušavanjem javnog reda-uznemirenja javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.