open-navfaktor-logo
search
Kompleks na Konjuhu
Propala i deseta prodaja: "Mušku vodu" niko neće, iako se prodaje ispod cijene
Kompleks površine 76 dunuma zemljišta u ovoj prodaji koštao je 1.543.000 KM. To je 45 posto od procijenjene vrijednosti, koja iznosi više od tri i po miliona maraka
20.05.2019. u 17:49
get url
text
Kompleks "Muške vode" kod Kladnja
Kompleks "Muške vode" kod Kladnja

Kompleks "Muške vode" kod Kladnja nije prodat ni u desetom pokušaju. Iako je cijena bila niža od pola procijenjene vrijednosti, niko nije položio depozit potreban za učešće u nadmetanju.

- Imali smo usmene upite zbog kojim smo mislili da će neko dati konkretnu ponudu, ali to se ipak nije desilo - potvrdila je za Faktor stečajna upravica kompleksa "Muške vode" Asima Pračić.

Kompleks površine 76 dunuma zemljišta u ovoj prodaji koštao je 1.543.000 KM. To je 45 posto od procijenjene vrijednosti, koja iznosi više od tri i po miliona maraka.

- Već za nekoliko dana imat ćemo sjednicu odbora povjerilaca na kojoj ćemo ćemo odlučiti o uslovima i cijeni za 11. prodaju - kaže Asima Pračić.

U sklopu kompleksa koji je na prodaju je hotel "Muška voda", tri dvojna bungalova, pomoćni objekti, magacini i smještajni kapaciteti koji su u fazi izgradnje, kantina i lovačka kuća, trafostanica i rezervoar za vodu. Također, tu je 53 dunuma građevinskog i 23 dunuma poljoprivrednog zemljišta. Sve je smješteno na planini Konjuh i čini prelijepu vazdušnu banju.

Onaj ko želi uzeti učešće u nadmetanju za kupovinu kompleksa mora uplatiti 10.000 maraka depozita, ali to ni ovoga puta niko nije učinio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.