open-navfaktor-logo
search
Liban
Protesti u Bejrutu: U pucnjavi poginulo šest, ranjeno 16 osoba
U vatri u Bejrutu, u Libanu otvorenoj na pristalice Hezbollaha i šiitskog pokreta Amal poginulo je šest, a ranjeno 16 osoba.
14.10.2021. u 12:48
get url
text

Pristalice Hezbollaha i pokreta Amal organizirali su proteste i zahtijevali da umjesto sudije Tarika el-Bitara, koji učestvuje u istrazi prošlogodišnje eksplozije u luci Bejrut, bude postavljen neko drugi.

Kako novinar AA doznaje, u trenutku kada su demonstranti krenuli prema Palati pravde u Bejrutu, na području Et-Tayyune otvorena je vatra. Ranije je saopćeno kako su poginule tri osobe, ali su libanski mediji naknadno javili kako je preminula žena upucana u kući.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopćeno je kako je broj poginulih povećan na šestero. Vojska je prethodno pozvala civile da se sklone s ulica u kojima je došlo do pucnjave, te upozorila da će otvoriti vatru na naoružane osobe na ulicama.

U  međuvremenu, dopisnik AA javio je kako je još jedna pucnjava izbila u oblasti Tayouneh u blizini Palate pravde u Bejrutu.

Snažna eksplozija 4. augusta 2020. odjeknula je u luci Bejrut. Poginulo je više od 200 ljudi, a povrijeđeno više od 6.000. Zbog eksplozije je raseljeno više od 300.000. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.