open-navfaktor-logo
search
Napadač nosio pancir
Pucnjava na ulicama Philadelphije, četvero ubijenih
Naoružani muškarac koji je nosio pancir otvorio je vatru na ulicama Philadelphije u ponedjeljak navečer, ubivši četiri osobe i ranivši dva dječaka u najnovijem izbijanju nasilja vatrenim oružjem u Sjedinjenim Državama, saopćila je policija.
04.07.2023. u 08:00
get url
text

Žrtve su očigledno bile nasumične, bez direktne veze između njih i napadača, javlja AP. Pucnjava se dogodila u nekoliko gradskih blokova u jugozapadnom naselju Kingsessing. Policajci koji su reagirali jurili su osumnjičenog dok je nastavio da puca, a on je uhapšen u jednoj uličici nakon što se predao, rekla je policijski komesar Danielle Outlaw na konferenciji za novinare.

- U ovom trenutku sve što znamo je da je ova osoba odlučila da napusti svoj dom i cilja na pojedince - rekla je Outlaw.

Imao je pancir, "pušku tipa AR", više spremnika, pištolj i policijski skener, kazala je ona.

Policajci su došli oko 20:30 sati, a iz Kingsessinga je dopiralo višestruko pucanje. Policija je pronašla nekoliko žrtava pucnjave iz vatrenog oružja, a dok su im prilazili, čuli su još pucnjave, navela je Outlaw.

Osumnjičeni napadač je identifikovan kao 40-godišnji muškarac. Privedena je i druga osoba koja je možda uzvratila vatru na osumnjičenog, ali policija nije znala da li postoji veza između dvije osobe, rekla je Outlaw.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.