open-navfaktor-logo
search
Snimak potaknuo nagađanja
Putin se na sastanku sa Šojguom čvrsto držao za sto, navodno je narušenog zdravlja
Snimak na kojem ruski predsjednik Vladimir Putin čvrsto drži sto tokom sastanka sa ministrom odbrane Sergejom Šojguom potaknula je nagađanja o Putinovom zdravlju.
22.04.2022. u 08:11
get url
text

Šef Kremlja je sa Šojguom razgovarao o situaciji u Mariupolju. Šojgu izvještava Putina da je Mariupolj pao, a Putin mu na tome čestita.

Ipak, Putinovo držanje ukazalo je na moguće zdravstvene probleme, a neki analitičari tvrde da se njegovo zdravlje znatno pogoršalo od početka ruske agresije na Ukrajinu. Putin je tokom sastanka bio pogrbljen u stolici i čvrsto se držao za sto.

Šojgu se također nakon početka agresije na Ukrajinu jedno vrijeme nije pojavljivao u javnosti, te se spekulisalo da je uzrok loše zdravlje, odnosno neslaganje sa Putinom. On je na sastanku s papira pročitao svoje kratko izlaganje Putinu.

Anders Aslund, švedski ekonomist i bivši savjetnik ruske vlade, rekao je da snimak sastanka pokazuje da su oba Rusa depresivna i lošeg zdravlja.

- Šojgu mora čitati svoje komentare Putinu i teško govori, što sugerira da su glasine o srčanom udaru vjerovatno tačne. Loša izvedba - rekao je on, piše Telegraph.

I ranije se spekulisalo o Putinovom zdravlju, navodi se da ga stalno prati ljekar specijaliziran za rak štitnjače te da se Putinu zdravlje znatno pogoršalo od početka ruske invazije na Ukrajinu. Također se navodi da su u Putinovoj pratnji i neurohirurg, te više ljekara.

Navodno je Putin pet puta iznenada nestajao iz javnosti zbog zdravstvenih problema. Kremlj je već ranije demantirao tvrdnje prema kojima je Putin bolovao od raka, a isto je učinio i sada.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je putem ruskog medija Pravda poručio da priče o Putinovom raku štitnjače nisu istinite, kao ni izvještaji da je podvrgnut operacijama. Peskov je takve tvrdnje nazvao fikcijom i lažima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.