open-navfaktor-logo
search
Obavljen uviđaj
Razbijen izlog pekare Manja i na Dobrinji u Sarajevu
Nepoznati počinilac sinoć je razbio staklo na izlogu pekare Manja u ulici Dobrinjske bolnice u sarajevskom naselju Dobrinja, potvrdili su za Faktor u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.
23.12.2023. u 15:39
get url
text

- Prijavljeno je oštećenje staklenog portala na pekari, obavljene su uviđajne radnje i obaviješten je nadležni tužilac. Policija traga za počiniteljem - rekao je dežurni operativni.

Jutros smo objavili da je sinoć u ulici Koševo također nepoznati počinilac razbio stakla na ulaznim vratima i izlogu pekare Manja u ulici Koševo.

Prije dva dana, izlog pekare Manja u Džamijskoj ulici u Hrasnom u Sarajevu razbijen je i poliven crvenom farbom. Također, na izloge iste pekare u naselju Čengić Vila i u ulici Koševo u Sarajevu bačena je tada crvena farba.

Vlasnik pekare Manja Saša Trivić izazvao je prije toga revolt i žestoke reakcije u javnosti nakon što je učestvovao u raspravi na društvenoj mreži X u kojoj je na gnusan način spomenuo Srebrenicu.

VEZANI TEKST - Razbijena stakla na još jednoj pekari "Manja" u Sarajevu

Trivić je i ranije imao uvredljive, huškačke, nacionalističke komentare na društvenim mrežama u kojima je glorifikovao ratne zločince, pa su korisnici nerijetko pozivali na bojkot njegovih proizvoda, nakon čega se redovno izvinjavao. I ovaj put je svoj ogavni komentar pokušao relativizirati, napisavši kako "nije bio dovoljno pametan da ne odgovori na provokaciju i da nije razmišljao o drugačijem tumačenju onoga što je napisao". No u javnosti je njegov novi ispad naišao na brojne žestoke reakcije i pozive na bojkot proizvoda njegove pekare, na koji su, između ostalog, pozvala i udruženja žrtava genocida u Srebrenici. 

{$galerijaFotografija}

IMG_20231223_160430.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.