open-navfaktor-logo
search
Nema krivičnog djela
Reper saslušan u policiji zbog grafita na tramvajima, bit će samo "udaren po džepu"
Sarajevska policija identifikovala je osobu koja je na tramvajima KJKP-a GRAS ispisivala grafite za vrijeme dok su bili parkirani na dijelu pruge između Željezničke stanice i Zemaljskog muzeja. 
22.06.2022. u 19:05
get url
text

Kako su saopćili iz Uprave policije MUP-a KS, radi se o E. H. rođen 1994. godine, nastanjen u Sarajevu. 

- O svemu je upoznata dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koja je u konkretnom slučaju izjavila da nema elemenata krivičnog djela, te da se sankcioniše po prekršajnom osnovu, nakon čega je pozvan u službene prostorije radi uzimanja izjave na predmetne okolnosti, kojom prilikom je isti priznao izvršenje prekršaja i prekršajno je sankcionisan izdavanjem prekršajnog naloga zbog činjenja prekršaja iz člana 5. stav 2) tačke c) Odluke o prekršajima protiv javnog reda i mira općine Novo Sarajevo - naveli su iz MUP-a KS. 

Za ovaj prekršaj (ko piše grafite po fasadama i ulazima zgrada, javnim prijevoznim sredstvima, spomenicima, potpornim zidovima, reklamnim panoima i sl.) predviđena je novčana kazna od 150 do 450 KM.

Iz GRAS-a su jutros saopćili da je 11 vozila "potpuno vandalizirano" i "grafitirano do neprepoznatljivosti". 

Nezvanično, radi se o Eminu Hadžajliću Cunamiju, reperu iz Sarajeva.

On se povezuje s tagom "Rulof", koji se može vidjeti po brojnim sarajevskim zgradama, liftovima, zidovima i ostalim javnim površinama, a pojavljuje se u svim njegovim videospotovima.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.