open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Ročište u Osnovnom sudu iza zatvorenih vrata: Trojica prvih ljudi MUP-a RS-a od Dragičevića traže po 8.000 KM
U Osnovnom sudu Banja Luka danas se održava pripremno ročište po tužbi ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača, bivšeg načelnika Uprave za organizovani kriminal Darka Ilića i i bivšeg direktora policije RS-a Darka Ćuluma, protiv Davora Dragičevića.
24.11.2020. u 13:24
get url
text

Radi "pretrpljenih duševnih boli nastalih usljed povrede ugleda i čast zbog kleveta iznesenih u javnosti", Lukač, Ilić i Ćulum traže naknadu štete od Dragičevića, oca ubijenog Davida Dragičevića (21), i to da svakom isplati po 8.000 KM.

Oni su Dragičevića tužili zbog govora koje je u nekoliko navrata držao na Trgu Krajine u Banjoj Luci, tokom skupova grupe "Pravde za Davida", kada ih je, navodi se, prozvao da su "saučesnici u ubistvu njegovog sina".

Tužbom se navodi da su Lukač, Ilić i Ćulum porodični ljudi, visokih moralnih kvaliteta, ugledni građani zajednice koji časno, pošteno i predano obavljaju najviše funkcije.

Ispred zgrade Osnovnog suda Banja Luka danas se okupilo nekoliko članova grupe "Pravda za Davida", ali zbog epidemioloških mjera na ročištu nije bilo dozvoljeno prisustvo javnosti, pa tako ni novinara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.