open-navfaktor-logo
search
Ogromne kolone
Ruski civili masovno bježe sa Krima: Ukrajinski specijalci razorili aviobazu?
Društvenim mrežama proširili su se snimci koji prikazuju kolone automobila na Krimu, ukrajinskom poluotoku kojeg je Rusija anektirala 2014. godine.
10.08.2022. u 21:58
get url
text

Kako javlja britanski Telegraph, u automobilima koji su stvorili veliku gužvu nalaze se ruski civili koji su odlučili pobjeći s poluotoka nakon jučerašnjih eksplozija u ruskoj vojnoj aviobazi Saki na zapadu Krima.

Iako službeni Kijev šuti o eksplozijama u ruskoj vojnoj bazi na Krimu, visoki ukrajinski dužnosnik je danas, pod uvjetom da ostane anoniman, rekao da su za silovite eksplozije koje su jučer razorile ukrajinsku bazu odgovorni ukrajinski specijalci.

Krim je inače popularna turistička destinacija za Ruse, naročito ljeti.

- Ne želim napustiti Krim. Ovdje je tako lijepo. Navikla sam se ovdje, bilo je kao da smo kod kuće. Sve je bilo tako lijepo - rekla je jedna Ruskinja koja je sa svojom porodicom danas pobjegla s Krima.

Krim je donedavno bio pošteđen ukrajinskih napada, što i ne iznenađuje s obzirom na to da ga Rusija kontrolira od 2014. godine. Ali jučerašnji napad na važnu rusku vojnu bazu, iz koje su ruski avioni polijetali u akcije nad Ukrajinom, to je promijenio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.