open-navfaktor-logo
search
Kadar NES-a
Samardžić kojeg je šamarao Bajramović ima poruku za Konakovića: Udarajte ljude, ja se izvinim i onda...
Sulejman Samardžić, savjetnik premijera Unsko-sanskog kantona i kadar NES-a, kojeg je sredino marta u jednom sarajevskom hotelu fizički napao Halil Bajramović, zastupnik Naroda i pravde u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine i predsjednik NiP-a USK oglasio se danas te poručio kako je već općepoznata činjenica da ljudi iz ove zemlje odlaze u prvom redu zbog razočaranosti u sistem, odnosno ljude koji ga vode.
01.05.2023. u 19:53
get url
text

VEZANI TEKST - Samardžić nakon što ga je šamarao Bajramović: Nisam mu uzvratio jer mi može biti otac, cijela Krajina mu se smije

- Elmedin Konaković je naš novi ministar vanjskih poslova, predsjednik političke stranke NiP i jedan od trenutno vodećih političara u zemlji. Osudio je i na FB napisao svoje izvinjenje zbog fizičkog napada Halila Bajramovića na mene. I to je to.
Nakon toga, ne samo da se nastavio naslikavati s Bajramovićem koji je svakom normalnom čovjeku priredio ogromnu nelagodu zbog otvorenog laganja pred kamerama i čitavom nacijom nego ga nastavlja nazivati svojim.

Koju poruku Konaković šalje mladima, svojoj i svoj djeci BiH? Udarajte ljude i onda otvoreno lažite da niste, a ja ću napisati da osuđujem i ostajemo svoji? Ako ovo nije najprostiji oblik licemjerja i jedno od najvećih razočarenja za svakog normalnog onda ne znam šta jeste. Samo što nisam onaj koji će s gorčinom i tugom spakovati kofere i otići nego ću se do zadnjeg daha boriti da laž ne može biti prihvatljiva i da nisi čovjek vrijedan poštovanja ako jedno govoriš, a drugo radiš. Nikad - poručio je Samardžić. 

Narod i Pravda se zvanično nije oglasila o ovom slučaju. O tome se očitovao predsjednik NiP-a Elmedin Konaković na društvenim mrežama. Kratko, u par rečenica, Konaković je naveo:

- Osuđujem napad zastupnika NiP-a Halila Bajramovića na Sulejmana Samardžića. Izvinjavam se u ime rukovodstva i članova Naroda i pravde cjelokupnoj bosanskohercegovačkoj javnosti. Bez obzira na okolnosti, nasilje nema opravdanje. Organi stranke će adekvatno reagovati i sankcionisati ovo i svako drugo neprimjereno ponašanje.

Bajramović je do posljednjeg momenta pred objavljivanje snimaka u medijima tvrdio da to nije učinio. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.