open-navfaktor-logo
search
Sudar auta i kamiona
Saobraćajna nesreća kod Mrkonjić Grada: Dvogodišnje dijete preminulo, beba životno ugrožena, otac prebačen u Beograd
Dvogodišnje dijete je preminulo, a njegovi roditelji i još troje djece su povrijeđeni danas u saobraćajnoj nesreći u mjestu Crna Rijeka kod Mrkonjić Grada. Među povrijeđenima je i osmomjesečna beba koja je životno ugrožena i priključena je na aparate za mehaničku ventilaciju, potvrđeno je u Univezitetsko-kliničkom centru RS-a u Banjoj Luci.
12.12.2023. u 22:29
get url
text

Iz UKC-a RS-a su Srni potvrdili da je otac bebe zadobio više povreda i da je u toku njegov transport u Urgentni centar Srbije.  U UKC-u su precizirali da je otac zadobio tešku povredu grudne aorte i desne natkoljenice, prijelom desnih rebara, te lijevog bubrega, a osmomjesečna beba teške povrede glave i prijelom natkoljenice.

Dvadesettrogodišnja žena zadobila je povredu ramena i dijagnostika je još u toku.

Iz UKC-a RS-a su naveli da je petogodišnje dijete zadobilo prijelom nadlaktice, te je smješteno u Kliniku za dječiju hirurgiju, a četverogodišnje dijete prijelom rebara i povredu desnog bubrega i smješteno je u Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju.

- Dijete uzrasta oko dvije godine je, uz sve napore doktora, podleglo povredama - naveli su iz UKC-a RS-a.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se danas na magistralnom putu Banja Luka - Jajce, u mjestu Crna Rijeka. U nesreći, koja se dogodila u 13.45 sati, učestvovali su "peugeot", kojim je upravljao Rale Sulejmanović (19) iz Bosanske Gradiške i teretno vozilo "scania", za čijim upravljačem je bio državljanin Sjeverne Makedonije Nikolče Miloševski (55).

Povrijeđen je vozač "peugeota", njegova supruga i četvero maloljetne djece, od kojih je jedno od posljedica povreda preminulo u UKC-u RS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.