open-navfaktor-logo
search
Izgradnja
Sarajevsko naselje dobija novi izgled, uz luksuzni kompleks niču i vile
Kompanija Deling Invest iz Tuzle gradit će stambeni kompleks u sarajevskom naselju Crni Vrh koji se sastoji od četiri velike, luksuzne vile na više spratova, sa zajedničkom garažom.
11.05.2023. u 08:10
get url
text

Niame, u četvrtak, 18. maja 2023. godine sa početkom u 17 sati u velikoj sali Općine Centar Sarajevo bit će održana javna rasprava o Prijedlogu izmjena i dopuna Regulacionog plana "Gradski park-Crni Vrh" u svrhu izgradnje "stambenog ansambla" uz ulicu Omera Stupca.

Izmjenama i dopunama Plana, na građevinskoj parceli planirana je izgradnja "stambenog ansambla" koji se sastoji od četiri objekta tipa urbane vile, maksimalne spratnosti suteren + prizemlje + 3 sprata + potkrovlje.

Parkiranje je predviđeno u sklopu zajedničke garaže u suterenu, a saobraćajni pristup objektima (kao i ulaz/izlaz za garažu) predviđen je sa postojeće saobraćajnice – ul. Omera Stupca.

FOTO: BiznisInfo

Navedenim projektom predviđena je kaskadna gradnja objekata, sa stepenastim uvlačenjem etaža u pravcu sjevera, kako bi se isti maksimalno uklopili u kosi teren. Iz istih razloga, preporučena je primjena zelenih krovova, ozelenjavanjem dijela terasa objekata te krovne plohe suterenske etaže garaže.

Na preostalom dijelu građevinske parcele, Planom je predviđeno uređeno zelenilo, uz obavezu uspostavljanja pješačke komunikacije – veze ul. Omera Stupca i gradskog parka (u vidu staze, stepenica ili rampe).

Kako saznaje BiznisInfo.ba, vlasnik zemljišta i investitor je poznata kompanija Deling Invest iz Tuzle, koja relizuje nekoliko velikih projekata u tom gradu, a očito ima planove i za Sarajevo.

Zanimljivo je da će se ove vile graditi odmah u luksuzni stambeni kompleks Park Residence koji je trenutno u izgradnji, tako da će ovaj dio grada poprimiti potpuno drugačiji izgled.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.