open-navfaktor-logo
search
Našli mu i drogu
Sarajlija uhapšen u Busovači: U gepeku "škode" vozio pušku, bombe, municiju...
Tridesetpetogodišnji Nermin S. iz Hadžića uhapšen je sinoć na području Busovače nakon što je zaustavljena i pretresena "škoda" kojom je upravljao, a u kojoj su pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona pronašli i oduzeli oružje, municiju, te određenu količinu spida.
15.04.2022. u 11:12
get url
text

Prema informacijama iz MUP-a SBK, radi se o nastavku planskih aktivnosti usmjerenih na borbu protiv teških oblika krivičnih djela, a u saradnji sa Tužilaštvom SBK u Travniku.

- Na osnovu naredbe Općinskog suda u Travniku, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a, tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak i PS Busovača, izvršili su pretrez vozila, te tom prilikom pronašli i oduzeli pušku M56, četiri ručne bombe, 287 komada puščane municije i određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga spid - navedeno je u informaciji MUP-a SBK.

Kako su kazali iz policije, nakon kriminalističke obrade protiv osumnjičenog će biti podnesen izvještaj Tužilaštvu o počinjenim krivičnim djelima osjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

- Ovakve i slične aktivnosti policijskih službenika nastavljaju se i u narednom periodu - naveli su iz MUP-a SBK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.