open-navfaktor-logo
search
Uviđaj pri kraju
Saslušano više osoba zbog ubistva Bašića, svjedoci vidjeli muškarca s kapuljačom kako trči
Policija je od jutros saslušala više osoba u vezi s ubistvom načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića.
21.03.2022. u 11:59
get url
text

VEZANI TEKST - Traje uviđaj na mjestu ubistva, Bašićeve komšije u šoku: Bio je duša od čovjeka

Kako nezvanično saznajemo iz istrage, na mjestu ubistva bili su i psi tragači. Neki od svjedoka su nam potvrdili da su vidjeli muškarca sa crnom jaknom i kapuljačom na glavi kako trči u pravcu tzv. "boračkih zgrada" u Prijedoru. Uviđaj na mjestu ubistva se privodi kraju, a oko 13 sati najavljene su i izjave zvaničnika MUP-a RS-a koji su od jutros u Prijedoru.

Ubijen je u blizini zgrade u kojoj je živio, svega 200 metara od osnovne škole. Svako jutro je išao pješke na posao jer je njegov stan udaljen od policije desetak minuta pješke. Radenko Bašić je skoro 30 godina bio u policiji. Inspektor je bio godinama, zatim u Odjeljenju za opći kriminalitet, a posljednje dvije godine načelnik Sektora kriminalističke policije PU Prijedor.

Kolege o njemu imaju samo riječi hvale, i ne mogu zadržati suze kad govore.

- Bio je izuzetan policajac, kolega i čovjek, posvećen i predan otac i suprug. U pola dana i noći da ga pozovete, dostupan je. Niko ne može da vjeruje da se ovo desillo - ispričale su nam danas neke Bašićeve kolege.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.