open-navfaktor-logo
search
Trgovina utjecajem
SIPA potvrdila pisanje Faktora: U akciji "Barka" uhapšen sudija u Banjoj Luci
Postupajući po naredbi Tužilaštva RS-a, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su realizovali akciju kodnog naziva "Barka" i uhapsili jednu osobu zbog sumnje da je počinio krivično djelo trgovina uticajem.
21.04.2021. u 13:51
get url
text

VEZANI TEKST - SIPA uhapsila sudiju Osnovnog suda u Banjoj Luci, osumnjičen za primanje mita

Navedena osoba nosilac je pravosudne funkcije u BiH, saopćeno je danas iz SIPA-e. Kao što je Faktor ranije objavio, radi se o sudiji Osnovnog suda Banja Luka Nebojši Pejoviću koji se sumnjičio da je uzeo oko hiljadu eura mita.

On je uhapšen nakon što je izašao na pauzu tokom radnog vremena. Pejović je navodno bio sudija u jednom sporu između dvije firme.

- Prilikom realizacije aktivnosti, policijski službenici SIPA-e su po naredbi Osnovnog suda u Banjoj Luci pretresli navedenu osobu i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli predmete koji potiču iz izvršenja krivičnog djela, koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat u dalju nadležnost Tužilaštva RS - saopćeno je iz SIPA-e.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.