open-navfaktor-logo
search
Spektakularni vatrometi
Širom svijeta dočekana nova 2022. godina: Pogledajte kako je bilo u Dubaiju, Istanbulu, Moskvi, Bakuu...
U sjeni pandemije koronavirusa, širom svijeta proslavljen je ulazak u novu, 2022. godinu. 
01.01.2022. u 09:15
get url
text

Filipini su Novu godinu dočekali spektakularnim vatrometom u nacionalnom parku Memorijalni krug Quezon, u Quezon Cityju, najvećem gradu na Filipinima, nedaleko od glavnog grada Manile.

Još jedna Nova godina u sjeni pandemije dočekana je u Tokiju, glavnom gradu Japana. Građani su se okupili na poznatoj raskrsnici Shibuya u Tokiju, gdje su skromno proslavili dolazak nove 2022. godine. Tokom okupljanja vršene su provjere u skladu s mjerama protiv širenja koronavirusa.

Vatromet je organizovan i u Berlinu kod Brandenburške kapije.

Berlin

Vatrometom na Crvenom trgu u glavnom gradu Rusije, Moskvi, obilježen je početak 2022. godine.

Crveni trg je u novogodišnjoj noći zatvoren za javnost zbog pandemije koronavirusa. Bez obzira na to organizovan je tradicionalni novogodišnji vatromet.

Inače, u većem dijelu Rusije na snazi su samo osnovne epidemiološke mjere prevencije u vidu nošenja zaštitne maske i fizičke distance.

Stanovnici Istanbula zajedno s turistima iz brojnih zemalja svijeta dočekali su 2022. godinu na istanbulskom Trgu Taksim, kao i drugim poznatim lokacijama kao što su Besiktas, Kadikoy i Beyoglu.

Istanbul

Okupljeni su zajedno odbrojavali posljednje sekunde 2021. godine te uz vatromet ušli u Novu godinu. Doček 2022. godine je organizovan i u brojnim istanbulskim hotelima i restoranima, a u nekim dijelovima grada goste su zabavljali poznati pjevači poput Ozana Dogulua, Edisa te turski DJ-evi.

Nova godina, ne tako spektakularno kao u godinama prije pandemije, dočekana je i u drugim turskim gradovima.

U novu 2022. godinu spektakularno je ušao Azerbejdžan. Ulice i trgovi Bakua, glavnog grada Azerbejdžana, već danima su ukrašeni i gradom vlada prava praznična atmosfera.

Hiljade Azerbajdžanaca okupljenih u Nacionalnom parku na obali Kaspijskog mora spektakularnim vatrometom dočekali su novu godinu.

Stotine građana Londona u Velikoj Britaniji izašle su na ulice u gradu da bi proslavili Novu godinu. Ispred barova i pabova na trgovima Leicester i Piccadilly formirali su se dugi redovi, a policija je pokušavala rastjerati gužvu.

London

U Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, 2022. godina dočekana je grandioznim vatrometom i posebnim laserskim spektaklom koji se održao na fasadi Burj Khalife, najviše zgradi na svijetu.

Hiljade ljudi uživale su u impresivnom događaju, snimajući mobilnim telefonima poruku "Sretna Nova godina" ispisanu na neboderu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.