open-navfaktor-logo
search
Sedma godina od stradanja
Slučaj "Dženan Memić": Tužilaštvo BiH otvorilo istragu protiv Burzić, Ćosića, Ćate...
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pokrenulo je istragu u slučaju "Dženan Memić" protiv bivše glavne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Dalide Burzić, bivšeg tužioca Merisa Ćate, bivšeg komesara MUP-a KS Vahida Ćosića, saobraćajnog vještaka Ševala Kovačevića, sarajevskih policajaca Sakiba Kreme i Nurije Mehića te više NN osoba.
31.08.2022. u 14:23
get url
text

Iz Tužilaštva BiH su nam kazali kako se "provodi se istraga protiv više osoba, zbog krivičnog djela ubistva Dženana Memića, kao i drugih povezanih krivičnih djela".  

- S obzirom na tajnost istrage, više informacija ili detalja ne možemo davati - saopćili su nam u Tužilaštvu BiH.

VEZANI TEKST - Svjedokinja na suđenju Mutapu i ostalima govorila o crtanju skice i nuđenju novca kod Seferovića

Podsjećamo, Memić je nastradao u februaru 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži, a njegova porodica tvrdi da je ubijen. Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine je u julu prošle godine donio odluku kojom se Ljubo Seferović oslobađa optužbe da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Dženan Memić, a njegov otac Bekrija Seferović oslobođen je optužbi da je prikrio saobraćajnu nesreću.

Sud je tom prilikom ocijenio da nije bilo dokaza koji potvrđuju da se slučaj desio onako kako je opisano u optužnici. U međuvremenu je počelo suđenje za prikrivanje dokaza Zijadu Mutapu, njegovoj kćerki Alisi Ramić (ranije Mutap), tadašnjem šefu Odsjeka za saobraćajne istrage Hasanu Dupovcu, policajcu Josipu Bariću i radniku hotela Muameru Ožegoviću.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.