open-navfaktor-logo
search
Sve snimili
Špansko ljetovalište Magaluf: Mlada Britanka tvrdi da su je silovala šesterica turista
Šestero turista, uključujući pet francuskih državljana i jednog Švicarca, optuženi su za grupno silovanje 18-godišnje Britanke koje se dogodilo u španskom ljetovalištu Magaluf, poznatom odredišu mladih turista željnih zabave.
17.08.2023. u 17:57
get url
text

Nju je u ponedjeljak oko pet sati ujutro u poznatome "party hotelu" BH Mallorca pronašao zaštitar kako plače na podu u predvorju.

Navodno su oni koji su počinili silovanje sve snimili svojim telefonima, a policija ih drži u zatvoru dok traje istraga.

- Došao sam u jutarnju smjenu i našao je dolje, bila je uznemirena. Bilo je užasno - rekao je zaštitar koji je želio ostati anoniman za The Sun.

Zaštitar je pozvao policiju koja je stigla za pet minuta. Djevojka je dobila ljekarsku pomoć i savjetovanje.

Policija je otkrila da je djevojka mladiće upoznala na zabavi te se s njima vratila u njihov hotel, gdje su je navodno seksualno napastvovali. Uspjela je pobjeći i otrčala u predvorje potražiti pomoć.

Djevojka je policajcima dala opis osumnjičenika, svi su bili u dvadesetim godinama, i brzo su pronađeni i uhapšeni.

Optuženi su u utorak u lisicama dovodeni na sud u glavnom gradu, Palmi de Mallorci.

Sudija je otkrio da postoje videoisječci navodnog silovanja na najmanje jednom od mobitela osumnjičenih, stoji u izjavi policije.

Svoj šestorici je odbijeno puštanje na slobodu i zadržani su u pritvoru, ali dok je istraga u toku nisu službeno optuženi.

- Djevojka se osjeća najbolje što može biti kad se tako nešto dogodi - rekao je za The Sun izvor iz španske Civilne garde.

Ovaj slučaj dogodio se nakon što je jednog britanskog tinejdžera navodno seksualno napao taksist u stražnjem dijelu taksija u Magalufu u ranim jutarnjim satima 11. augusta.

Sedamnaestogodišnji mladić otišao je u policijsku stanicu s majkom i tvrdio da ga je taksist počeo dirati na povratku u hotel prije nego što je zahtijevao da izvrši seksualni čin s njim.

Prema lokalnim izvještajima, dječak je fizički napadnut dok je pokušavao pobjeći, piše The Sun.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.