open-navfaktor-logo
search
Nedaleko od njenog sela
Spasioci pronašli živu i zdravu nestalu 85-godišnju Bernardu Božić iz Vareša
Naporima mještana, lovaca, pripadnika Gorske službe spašavanja i policije, jučer nestala 85-godišnja Bernarda Božić iz Vareša pronađena je večeras oko 18.30 sati živa i zdrava - potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.
28.08.2023. u 19:53
get url
text

Desetak pripadnika GSS-a Zavidovići i Zenica, nakon poziva iz Civilne zaštite Vareš, još sinoć su započeli potragu, koju su prekinuli u dva sata ujutro, nakon što su pretraživali teren oko vareškog sela Diknjići. Pretragu su nastavili i tokom današnjeg dana, kada su se uključili i mještani te policija.

- Starica je zadnji put viđena jučer oko 10 sati ujutro, a ponađena je u mjestu Rasadi, nedaleko od njenog sela Diknjići. Odmah su upućena i kola Hitne pomoći, kako bi joj bila ukazana pomoć - napominje Fišek.

Načelnik GSS Zavidovići Admir Bajraktarević ističe kako su poziv od Civilne zaštite Općine Vareš dobili sinoć oko 20.45 sati te da su, zajedno s K9 timom GSS-a Zenica u kojem je bio i potražni pas Atos te njegov vodič Almir Tabaković, odmah pristupili traženju starice.

- Sretni smo što je potraga bila uspješna, ali još jednom apelujem da se starim osobama s demencijom, kao što je bila i ova gospođa, nabave satovi s ugrađenim GPS-om, kako bi se lakše mogle pronaći u sličnim situacijama - ističe Bajraktarević.

On je potvrdio da je starica izgrebana, ali u dobrom stanju te da je medicinar iz tima GSS Zavidovići uz nju.

- Očekujemo dolazak kola Hitne pomoći, ali gospođa je dobro - kaže Bajraktarević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.