open-navfaktor-logo
search
Povod grafit
Šta se dešavalo sinoć u Hrasnici, mještani pričaju o velikoj tuči, navodno učestvovalo oko 40 osoba, iz policije muk
Stanovnike Hrasnice sinoć su uznemirile sirene policije i hitne pomoći.
03.07.2022. u 11:14
get url
text

Prema riječima očevidaca koji su željeli da ostanu anonimni, došlo je, navodno, do tuče između navijačkih skupina ispred zgrade na adresi Šehitluci 19, a sve zbog grafita koji je crtala jedna od tih skupina.

- Nismo mogli vjerovati šta se dešava. U tuči je učestvovalo oko 40 osoba. Ne znamo zašto nekome smeta grafit. Pa ima dovoljno prostora za grafite svih navijača. Bili smo zabrinuti za svoju sigurnost, jer su mnogi od njih imali palice. Ne znamo zašto policija šuti - rekao je danas za Faktor jedan od stanovnika zgrade ispred koje se desio sukob.

Iako stanovnici Hrasnice danas prepričavaju sinoćni nemili događaj, u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su nam rekli da nemaju evidentiran nikakav prekršaj u Hrasnici i da su sinoć imali samo prijavljenu tuču u Otesu između četiri osobe.

Nakon tuče navijača u Hrasnici mnogima su pomoć pružili stanovnici okolnih zgrada.

- Sjedili smo ispred zgrade, kad dođe krvav momak. Ne znaš ni ko je ni šta je. Zovi hitnu, a onda je došla i policija. Pobrisali smo krv u zgradi – rekla je jedna uznemirena stanovnica Hrasnice.

Redakciji Faktora, nakon objave teksta, javila se još jedna svjedokinja tuče, također stanovnica Hrasnice.

_- Strahota je bilo to uopće gledati,  a ne još ih i vidjeti sa palicama, elektrošokovima, maskama, kapuljačama i Boga pitaj još šta su imali. Ja sam zvala policiju, al dok je policija došla oni su pobjegli autima. Zove kolega, kaže ubiše momka, njih 15 na jednog. I šta policija kaže - ništa, gdje im je izvještaj, dokle ćemo više šutiti - napisala je ova čitateljka u poruci koju je poslala Faktoru. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.