open-navfaktor-logo
search
Brojne teorije
Stigli rezultati skeniranja dva tijela "vanzemaljaca" u Meksiku
Stručnjaci su još uvijek skeptični prema tvrdnjama samoproglašenog istraživača NLO-a Jaimea Maussana o "neljudskim bićima" koja su predstavljena u meksičkom kongresu prošle sedmice. Mali kosturi, dugački šezdesetak centimetara, predstavljeni su zastupnicima u velikim drvenim lijesovima. Tijela su testirali doktori u utorak.
20.09.2023. u 22:46
get url
text

VEZANI TEKST - Meksičkom kongresu predstavljeni "leševi vanzemaljaca"

Maussan tvrdi da su tijela pronađena u Peruu 2017. godine i da su "neljudska bića koja nisu dio naše zemaljske evolucije". Međutim, naučnici i akademici odbacili su to otkriće kao još jedan trik u njegovoj potrazi za dokazivanjem postojanja vanzemaljaca.

Doktori u laboratoriju u Mexico Cityju izvršili su rendgenske snimke i CT skeniranja tijela u utorak. José de Jesús Zalce Benitez, direktor Instituta za istraživanje zdravstvenih znanosti Ministarstva mornarice koji je proveo testove, rekao je da su oni pokazali kako tijela nisu bila sastavljena niti se njima manipuliralo.

To je u suprotnosti s mišljenjima koja su se pojavila, a prema kojima su tijela sastavljena od životinjskih ili ljudskih kostiju. No, teško da će to umiriti Maussanove kritičare zbog njegova odnosa s Benitezom s kojim se pojavio u meksičkom kongresu, piše The Telegraph.

- Oni pripadaju jednom kosturu koji nije spojen s drugim dijelovima- rekao je Benitez. Na snimkama tima koji provodi istraživanje vidi se jedno od tijela s izduženom glavom, nagnutim očima i malim nosom.

Jedna od teorija koju su iznijeli naučnici i arheolozi je da se radi o ostacima mumificiranih ljudskih tijela. Peruanski dužnosnici provode istragu o tome kako su tijela napustila zemlju. Maussan tvrdi da je po tom pitanju nevin i nije učinio ništa protuzakonito. Zasad nema odgovora na pitanje kako je došao do njih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.