open-navfaktor-logo
search
Osuđen na šest godina
Strava u Britaniji: Autističnu 12-godišnjakinju silovao američki pilot, namamio je preko Snapchata
Američki pilot je u zatvoru zbog silovanja 12-godišnje autistične djevojčice koju je upoznao na Snapchatu dok je bio stacioniran u Velikoj Britaniji.
17.08.2023. u 13:12
get url
text
Dennis Rocha, američki pilot, silovanje djevojčice
Dennis Rocha, američki pilot, silovanje djevojčice

Iako je znao koliko žrtva ima godina, 18-godišnji Dennis Rocha pretvorio je njihov razgovor u seksualni odnos i dogovorio da dođe po nju sljedećeg dana. Vozio je 140 milja od svoje baze u RAF Mildenhallu u Suffolku da bi se sreo sa žrtvom u Wiltshireu u aprilu ove godine. 

Rocha je pokupio djevojčicu sa njene kućne adrese i odveo je na osamljeno mjesto, gdje je par imao snošaj u njegovom automobilu, objavio je Daily Mail. 

Sud u Swindonu saslušao je da je "seksualna aktivnost bila sporazumna i da nije korištena sila".

Tada je djevojčica rekla policiji da se kaje i da je ljuta na sebe. Njena majka je rekla da je njenoj kćerki dijagnosticiran autizam kada je imala samo četiri godine. Rekla je da njena kćerka ima poteškoća u komunikaciji, ne želi razgovarati sa strancima, ne može uspostaviti kontakt očima, ne druži se s prijateljima i ne može se nositi sa redovnim obrazovanjem. 

Rocha je osuđen na šest godina i osam mjeseci zatvora.

Chris Smyth, tužilac, rekao je da je tokom susreta, koji je trajao oko sat vremena, par imao snošaj više puta. U jednom od snošaja, kondom je skliznuo.

U svojoj ličnoj izjavi koju je tada dostavila policiji, djevojčica je rekla:

- Brinem se da bih mogla biti trudna i neću saznati do sljedeće sedmice.

Pilota kalifornijskog američkog ratnog vazduhoplovstva advokat odbrane Sam Jones opisao je kao "ljubaznog i nježnog mladića".

- Tek kada se vratio u bazu shvatio je šta je uradio - rekao je advokat. 

Obraćajući se sudu putem video linka iz zatvora Bullingdon, Rocha je rekao:

- Prvo samo želim da se izvinim porodici i svima koje sam povrijedio zbog ovog incidenta. Volio bih da se ovo nikada nije dogodilo i tako mi je žao, nadam se da mi možete oprostiti i smilovati mi se.

Istražna službenica DC Amanda Lord, iz tima za istraživanje zlostavljanja djece, rekla je:

- Rocha je potaknula ovaj susret sa žrtvom iako je znao da je maloljetna. Znao je da je ono što radi nezakonito i imao je dovoljno prilika da prekine kontakt sa žrtvom, ali je nastavio i iskoristio ju je za svoju korist. Shvatamo ovakve prekršaje nevjerovatno ozbiljno i uvijek ćemo se truditi da zaštitimo djecu od grabežljivaca kao što je Rocha i osiguramo da počinioci seksualnih delikata budu izvedeni pred sudove. Također bih da pohvalim žrtvu za njenu hrabrost i hrabrost u razgovoru s nama - poručila je Lord. 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.