open-navfaktor-logo
search
U blizini kuće
Stravičan slučaj u Francuskoj: Majka ubila sina nožem, tijelo 10-godišnjaka pronađeno u putnoj torbi
Majka desetogodišnjeg dječaka optužena je za ubistvo sina nožem, čije je tijelo pronađeno u putnoj torbi.
31.01.2022. u 08:23
get url
text

- Pod optužbom da je nožem ubila sina, majka desetogodišnjeg dječaka čije je tijelo pronađeno u putnoj torbi u okolici Pariza optužena je u nedjelju za hotimično ubistvo i smještena u pritvor. Žena (33) se "nije izjasnila o događajima" i "izbjegavala" je govoriti o tome što je radila nakon sinove smrti, rekla je u saopćenju glavna tužiteljica Meauxa Laureline Peyrefitte.

Istražitelji su dosad ipak uspjeli prikupiti protiv nje "ozbiljne indicije o ubistvu njenog djeteta" koje se najvjerovatnije dogodilo u srijedu, misli državno tužilaštvo.

- Majka je "zatim stavila tijelo u putnu torbu i odnijela ga u kontejner za šutu, nakon čega se vratila kako bi počistila kuću i predmete kojima se pritom koristila bacila u obližnju kantu za smeće", rekla je Peyrefitte.

Zabrinut zbog toga što nikoga nije našao kod kuće kada je navečer došao s posla, otac je u srijedu navečer odmah obavijestio policiju o nestanku supruge i njihova sina. Porodica se nekoliko sedmica ranije doselila u Ferrieres-en-Brie, miran gradić istočno od Pariza.

Pošto su pronašle tragove krvi u kući, vlasti su odmah pokrenule potragu u kojoj su učestvovali vatrogasci, policajci sa psima i riječna policija uz pomoć bespilotnih letjelica. Istraga se u četvrtak ujutro završila jezivim otkrićem dječakova tijela sklupčanog u putnoj torbi na kotačićima, stotinjak metara od kuće.

Obdukcija je pokazala da je "ubijen hladnim oružjem, možda nožem", navodi državno tužilaštvo. Dječak je zadobio nekoliko smrtonosnih udaraca u vrat i u prsa. Majka je uhapšena sutradan u kući svoje sestre, tridesetak kilometara od mjesta ubistva. Kod nje je pronađen krvavi nož koji se još mora analizirati. Ženu očekuje sveobuhvatno psihijatrijsko vještačenje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.