open-navfaktor-logo
search
Sud u Banjoj Luci
Suđenje pri kraju, nedoumica sve više: Kuda se kretao Mandić nakon ubistva? Sud ponovo poziva vještake
Suđenje Daliboru Mandiću (37) optuženom za svirepo ubistvo Ariela Bogdanovića (28) u decembru 2022. godine u Banjoj Luci ulazi u završnicu, a nedoumica je sve više, zbog čega je sudsko vijeće ponovo pozvalo pojedine vještake.
06.02.2024. u 14:05
get url
text

Predsjednik sudskog vijeća Okružnog suda Banja Luka Dragan Uletilović tražio je da se danas prikažu snimci nadzornih kamera koje su kritične večeri snimile Mandića i utvrdi ruta njegovog kretanja, ali su u tužilaštvu istakli da se to ne može učiniti i da ne mogu utvrditi kuda se kretao nakon ubistva Bogdanovića.

- Radi se o snimcima koji traju 24 časa i naš službenik za informaciono - komunikacione tehnologije to ne može utvrditi – kazala je danas tužiteljica Tanja Mrđa.

Ona je navela da je tužilaštvo ranije, u naredbi za vještačenje, od stručne osobe Uprave za policijsku podršku MUP-a RS-a Jelene Ilić tražilo da se utvrdi ruta kretanja optuženog i da su dobili odgovor da se to ne može utvrditi.

Predsjednik sudskog vijeća zatražio je da se na nastavku suđenja ponovo saslušaju pojedini vještaci "radi pojašnjenja određenih pojedinosti i otklanjanja nedoumica".

Ponovo će svjedočiti stručne osobe MUP-a RS-a Jelena Ilić (vještačila nadzorne snimke) i Miroslav Ćurković (vještačio mobilne telefone), te biolog Božana Ilić.

Кao materijalni dokazi pred sudom su izvedeni Mandićevi ljekarski nalazi i kartoni, u kojima se navodi da on nikada nije liječen na bilo kojoj psihijatrijskoj klinici ili odjelu u RS-u.

Ubistvo je počinjeno 2. decembra 2022. godine. Mandić je optužen da je oko 19.35 sati u ulici Bulevar srpske vojske u banjalučkom naselju Borik, pratio Bogdanovića u namjeri da ga ubije. Prema navodima iz optužnice, u blizini studentskog centra Kampus ubo ga je nožem, nakon čega je žrtva počela da bježi.

Stiže ga, kako se navodi, kod obližnje benzinske pumpe gdje je Bogdanović pao na asfaltnu podlogu, a dok je ležao ubo ga je još najmanje osam puta i pobjegao.

Motiv nije jasno preciziran. Na jednom od prethodnih ročište neuropsihijatar Mirko Nikolić je izjavio da je optuženi imao izraženu ljubomoru prema Arielu Bogdanoviću i doživljavao ga kao "nerješivu prijetnju za svoj život", a da se ovo ubistvo može pripisati zločinu iz strasti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.