open-navfaktor-logo
search
Sud u Mostaru
Sunita Hindić još dva mjeseca ostaje u pritvoru  
Advokatica Nada Dalipagić nakon odluke o produženju pritvora, najavila podnošenje žalbe Vrhovnom sudu FBiH
31.10.2019. u 17:25
get url
text

Suniti Hindić (21), osumnjičenoj za ubistvo Nine Ivankovića, vlasnika motela "Villa Ivanković", produžen je pritvor za još dva mjeseca zbog opasnosti od bjekstva, potvrđeno je za Faktor. Ova odluka je donesena u poslijepodnevnim satima, a nakon ročišta koje je jutros održano u  Kantonalnom sudu u Mostaru.

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, kako smo već ranije pisali, zatražili su produženje pritvora za dva mjeseca zbog postojanja mogućnosti bijega optužene. Kako su naveli iz Tužilaštva još se čeka nalaz naloženih vještačenja u ovom slučaju.

Advokatica osumnjičene Nada Dalipagić predložila je Sudu ukidanje mjere pritvora, izricanje blažih mjera, jer kako je navela, nema uvjeta za pritvor s obzirom na to da osumnjičena nema gdje pobjeći jer je državljanka BiH, nema drugo državljanstvo niti bilo kakvu nekretnina, napominjući činjenicu da ima povrede na obje noge. Dalipagić je kako doznajemo, nakon odluke o produženju pritvora, najavila podnošenje žalbe Vrhovnom sudu FBiH. Rok za žalbu je tri dana, zaključno s današnjim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.