open-navfaktor-logo
search
Terorizam
Teroristi PKK-a koji su izveli napad u Ankari prethodno ubili veterinara i ukrali mu auto
Za dvojicu terorista PKK-a, koji su izvršili jučerašnji teroristički napad ispred Ministarstva unutrašnjih poslova u Ankari, glavnom gradu Turske, saznaje se da su vozilo koje su koristili u napadu ukrali u turskom gradu Kayseriju nakon što su prethodno ubili mladog veterinara, vlasnika automobila.
02.10.2023. u 16:11
get url
text

Teroristi su ubili 24-godišnjeg Mikaila Bozlagana, mladog veterinara u okrugu Develi, pucajući mu u glavu blizu mosta između Cataoluka i okruga Avlaga, a potom ukrali njegovo vozilo. Tim automobilom teroristi su otišli do Ankare, gdje su izvršili napad.

Bozlaganovo tijelo je prebačeno u mrtvačnicu državne bolnice Develi nakon obdukcije u državnoj bolnici Kayseri. Očekuje se da će sutra bili klanjana dženaza i obavljen ukup ubijenog mladića.

Istraga o ovom slučaju se nastavlja.

Bahri Bozlagan, rođak ubijenog veterinara Mikaila Bozlagana, koji živi u okrugu Avlaga, rekao je da su ga Mikailova braća i sestre sinoć nazvali, jer njihov otac nije mogao razgovarati, te su htjeli da hitno dođe.

Objašnjavajući da su, kada su svi došli do mosta na ulazu u selo, vidjeli Mikailovo tijelo u rukama njegovog rođaka, Bozlagan je rekao:

- Naš rođak je bio vrijedna osoba koja je poštovala svoju domovinu i narod, pomagala je svima ovdje. Bio je također vrlo voljena i poštovana osoba u okolnim selima. Odakle su došli ti bestidnici, kod nas ovdje nema takvih ljudi.

Bozlagan je ispričao kako je Mikailov prijatelj, s kojim je trebao ići na veterinarsku intervenicju na granicu s Adanom, nazvao porodicu jer nije mogao dobiti Mikaila. Porodica je potom krenula u potragu.

- Tokom potrage otac je vidio lokvu na cesti, nije padala kiša. Posumnjao je da je tamo imao nezgodu. Njegov otac je odmah stao i tražio auto, ali ga nije mogao pronaći. Tu su (teroristi, op.a.) djetetu pucali u glavu i udarili ga tvrdim predmetom. Već je bio preminuo kad smo mi stigli - kazao je Bozlagan.

VEZANI TEKST - Teroristički napad u Ankari: Ranjeni policajci van životne opasnosti

Dodao je kako je naknadno dobio telefonski poziv i kako je potvrđeno da je njegov automobil korišten u napadu u Ankari. Kazao je kako se Mikail oženio prije dvije godine, a prije šest mjeseci postao otac.

Saznaje se također da je Mikail Bozlagan nestao kada je imao šest godina dok je skupljao gljive sa svojim rođakom u okrugu Develi 2005, a pronađen je živ četiri dana kasnije u okrugu Feke u Adani. Tada je pronađeno beživotno tijelo Huseyina Bozlagana, sina Mikailovog amidže.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.