open-navfaktor-logo
search
U toku akcija
Traže ga helikopterima: Srbijanac preko ograde pobjegao iz njemačkog zatvora
Smatra se da je bijeg planirao duže vremena jer je pronađena šipka uz pomoć koje se peo po zidinama zatvorima a koju je ranije sakrio u kontejner sa sportskom opremom
16.08.2019. u 15:48
get url
text

Državljanin Srbije (42) pobjegao je u sinoć iz zatvora u njemačkom gradu Bochum, preskočivši zid visok oko pet metara.

Kako prenose mediji, pozivajući se na saopćenje iz policije, riječ je o zatvoreniku Aleksandru Ercegu.

Prema rekonstrukciji događaja, pretpostavlja se da je Erceg iskoristio to što su u kontrolnoj sobi zatvora, odakle se dobro vidi zid koji je preskočio, trenutno radovi na uklanjanju azbesta.

U četvrtak navečer je bio u zatvorskoj teretani gdej je bio angažovan na povremenim poslovima, pod nadzorom dvojice zatvorskih čuvara. Zatim je, pod izgovorom da ide na tuširanje, otišao na galeriju namijenjenu gledaocima. Provukao se kroz jedan svjetlarnik, pa dalje na krov teretane.

Smatra se da je bijeg planirao duže vremena jer je pronađena šipka uz pomoć koje se peo po zidinama zatvorima a koju je ranije sakrio u kontejner sa sportskom opremom. Također, pronađeno je i ćebe koje je koristio kako se ne bi povrijedio bodljikavom žicom prilikom preskakanja zida.

Za odbjeglim zatvorenikom u toku je velika akcija potrage u koju su uključeni veliki broj policajaca, helikopter i psi tragači.

Riječ je o zatvoreniku osuđenom zbog nanošenja teških tjelesnih povreda, krađe i teške pljačke i ostale su mu još dvije godine da odsluži kaznu.

U saopćenju policije je navedeno da je zatvorenik visok 1,75 metara, da ima smeđu kosu i smeđe oči, kao i da na obje nadlaktice ima tetovaže, a njemački mediji objavili su i njegovu fotografiju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.