open-navfaktor-logo
search
Zenica
Troje uhapšenih zbog teških krađa: Provaljivali u kuće i krali šta su stigli
Utvrđeno je da su osumnjičeni koristili odsutnost vlasnika kuća, uglavnom na području Stranjana i Grma, te provaljivali u unutrašnjost kuća i pratećih objekata, gdje su krali novac, alat, električne aparate, prehrambene artikle i druge predmete
28.05.2019. u 13:35
get url
text

Policajci MUP-a Zeničko-dobojskog kantona uhapsili su tri osobe koje se sumnjiče da su počinile više teških krađa na području Zenice.

Kako je saopćeno iz policije, radi se o D. A. (31), D. A. (20) i D. M. (20), koji su nakon privođenja zadržani u službenim prostorijama Policijske uprave I u Zenici. 

- Nad navedenim osobama je zavedena kriminalistička obrada, tokom koje se došlo do saznanja i dokaza da se ista mogu dovesti u vezu sa izvršenjem 11 teških krađa i jednom krađom - navodi se u saopćenji.

Utvrđeno je da su osumnjičeni koristili odsutnost vlasnika kuća, uglavnom na području Stranjana i Grma, te provaljivali u unutrašnjost kuća i pratećih objekata, gdje su krali novac, alat, električne aparate, prehrambene artikle i druge predmete.

- U sklopu aktivnosti na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, vršeni su pretresi stambenih i drugih objekata koje koriste navedene osobe, sa ciljem pronalaska ukradenih predmeta i drugih dokaza - dodaje se u saopćenju.

Tokom pretresa pronađen je dio urkadenih predmeta, a policajci su tokom ispitivanja osumnjičenih došli do određenih saznanja koja će biti korisna za pronalazak i ostalih ukradenih predmeta.

- Naznačenim aktivnostima službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici uspješno je rasvijetljeno i zadokumentovano 11 teških krađa i jedna krađa, te su nastavljene operativne aktivnosti kriminalističkih istražitelja na rasvjetljavanju i drugih eventualnih krivičnih djela koja su počinjena od strane prijavljenih osoba - kazali su iz policije.

Nakon dokumentovanja krivičnih djela i prikupljenih dokaza i obavještenja, službenici Odsjeka kriminalističke policijske stanice Policijske uprave I će protiv D. A., D. A. i D. M., zeničkom Kantonalnom tužilaštvu dostaviti izvještaj o počinjenim krivičnim djelima teška krađa i krađa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.