open-navfaktor-logo
search
Okružno tužilaštvo
Tukli ga na vratima hrama: Traži se pritvor za Obradova i Samardžiju, objavljeni brutalni detalji napada
Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zatražilo je od Okružnog suda odrteđivanje pritvora Milošu Obradovu i Stefanu Samardžiji sa Pala, osumnjičenima za pokušaj ubistva sugrađanina Miloša Pavlovića.
01.12.2023. u 15:25
get url
text

VEZANI TEKST - Obradov i Samardžija uhapšeni zbog brutalnog pokušaja ubistva: Mladiću nanijeli po život opasne povrede

Oni se sumnjiče da su u saizvršilaštvu pokušali ubiti Pavlovića tako što su mu u petak rano ujutro, oko 4.50 sati, na Studentskom trgu na Palama, neposredno ispred ulaznih vrata Hrama Sv. Arhangela Gavrila, u namjeri da ga liše života, zadali više udaraca rukama, nogama i betonskom mermernom pločom teškom oko 30 kilograma.

Kako se navodi u aktu Tužilaštva upućenom Sudu, Obradov je trčeći sustigao Pavlovića ispred hrama, udario ga i oborio na tlo, a potom ga odmah rukama i nogama više puta udario u glavu i po drugim dijelovima tijela, da bi zatim Samardžija, dok se Pavlović nalazio na tlu mermernom betonskom pločom težine oko 30 kilograma udario Pavlovića u gornji dio tijela. 

Nakon toga je sjeo na njega i rukama mu zada više udaraca po glavi i tijelu, a potom ustao i svom snagom skakao po njegovom tijelu dok mu je istovremeno Obradov zadavao udarce nogom po tijelu i glavi.

- Uslijed ovih udaraca je M. P. zadobio više teških tjelesnih povreda, a Obradova i Samardžiju su u namjeri da ga dokrajče spriječili pripadnici Policijske stanice Pale koji su stigli na mjesto događaja i uhapsili ih.

Povrijeđeni Pavlović smješten je u JZU Bolnica "Srbija" u Istočnom Sarajevu, gdje je zbrinut i odakle je jučer potvrđeno da je u stabilnom stanju.

VEZANI TEKST - Nakon pokušaja ubistva: Pretučeni Paljanin van životne opasnosti

Tužilaštvo je pritvor zatražilo zbog opasnosti da će boravkom na slobodi imati priliku utjecati na svjedoke, te uništiti, sakriti ili izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, također zbog bojazni da ukoliko se osumnjičeni nađu na slobodi mogu ponoviti isto krivično djelo ili počiniti drugo djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža.

Tužilaštvo također smatra da postoji opasnost da bi njihovo puštanje na slobodu moglo rezultirati stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i mira.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.