open-navfaktor-logo
search
Akcija "Buna"
Tužilac traži pritvor za Mevljudina i Bobana koje je SIPA uhapsila sa 16 kila droge
Tužilac iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, nakon ispitivanja osumnjičenih, uputio je Sudu Bosne i Hercegovine prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvojicu osumnjičenih koje je SIPA uhapsila jučer u akciji "Buna" u Sarajevu.
27.11.2023. u 16:26
get url
text

VEZANI TEKST - SIPA prekinula narkolanac iz Crne Gore u BiH, uhapšene dvije osobe, pronađeno 16 kg marihuane

Kako je saopćilo Tužilaštvo, pritvor je zatražen za Mevljudina Idrizovića (1956), rođenog u Peći, državljanina BiH i Srbije i Bobana Jankovića (1971), rođenog u Skadru, državljanina Albanije, nastanjenog u Crnoj Gori.

Oni su uhapšeni jučer u Sarajevu u koordiniranoj akciji Tužilaštva BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uz saradnju sa OSA-om BiH.

Prilikom hapšenja kod osumnjičenih je pronađena i oduzeta opojna droga marihuana, u količini od oko 16 kilograma, kao i veća količina novca u različitim valutama.

U okviru akcije, kodnog naziva "Buna" prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni učestvovali u organizovanom krijumčarenju opojnih droga sa područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.