open-navfaktor-logo
search
Trgovina utjecajem
Tužilaštvo BiH: Kućni pritvor za Stojnića, uz zabranu kontakata, dovoljan za neometano vođenje istrage
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine saopćilo je jutros da je zatražilo mjeru kućnog pritvora za Denisa Stojnića, uz mjere zabrane kontaktiranja i sastajanja sa određenim osobama. 
01.11.2022. u 08:56
get url
text

VEZANI TEKST - Predložen kućni pritvor za Stojnića: Priznao trgovinu uticajem, negirao navođenje na prostituciju

- Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju uputio je prema Sudu BiH prijedlog najstrožijih mjera zabrane – kućni pritvor za osumnjičenog Stojnić Denisa. Mjere zabrane također uključuju i zabranu kontaktiranja i sastajanja sa određenim osobama povezanim sa predmetom - navodi se u saopćenju Tužilaštva.

Kako ističu, mjere zabrane i kućnog pritvora ocijenjene su dovoljnim za neometano provođenje istrage koju vode Tužilaštvo i partnerske policijske agencije.

- Osumnjičeni je pod istragom zbog koruptivnog krivičnog djela primanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem iz člana 219. Krivičnog zakona BiH - navodi se u saopćenju.

Budući da Tužilaštvo za Stojnića nije zatražilo pritvor, on je pušten na slobodu, a za sutra je u Sudu BiH zakazano ročište na kojem će biti razmatrane predložene mjere zabrane. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.