open-navfaktor-logo
search
Pretres
U Bugojnu uhapšen muškarac s potjernice: U kući mu našli noževe, metalne boksere, drogu
Policajci iz Bugojna su na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, u mjestu Kula, pretresli kuću koju koristi M. I. rođen 1998. godinea, a koji je uhapšen.
21.02.2023. u 19:54
get url
text

Prilikom pretresa pronađene su sljedeće materije i predmeti: veći pvc zamotuljak sa spidom, drobilica za usitnjavanje droge  kanabis - sedam komada, lula za konzumiranje canabisa, 13 noževa raznih proizvođača i dimenzija ( vojni i lovački ), 14 kratkih noževa-čakija, četiri komada metalnih boksera, preklopna čakija - dva komada, bejzbol palica, pajser dužine 75 cm plave boje i
93 komada tableta - 100 mg.

- Važno je napomenuti da je za osumnjičenim bila raspisana potjernica od  Općinskog suda Bugojno, u vezi sa krivičnim djelima nasilničko ponašanje i izazivanje opće opasnosti, koja su izvršena u ranijem periodu, te da je on tom prilikom pronađen i uhapšen. Svi navedeni predmeti su oduzeti, a protiv osumnjičenog se u saradnji sa nadležnim Kantonalim tužilaštvom poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u cilju dokumentovanja i dokazivanja premetnih krivičnih djela - saopćio je MUP Srednjobosanskog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.