open-navfaktor-logo
search
Provokacije ispred ambasade
U Danskoj ponovo oskrnavljeni Kur'an i turska zastava
U Danskoj je u petak još jednom izvršen provokativan napad na muslimansku svetu knjigu Kur'an i tursku zastavu, javlja Anadolija.
28.04.2023. u 23:01
get url
text

Član marginalne grupe Patrioterne Gar Live (Patriote uživo) u Danskoj, koja je poznata po islamofobičnim i ultranacionalističkim stavovima, oskrnavio je Kur'an i tursku zastavu ispred turske ambasade u Kopenhagenu.

Provokator, koji je držao antiislamske transparente i uzvikivao parole kojima se vrijeđa islam, na Twitter nalogu je uživo prenosio provokativan čin.

Na provokaciju su reagovali turski birači koji su došli da glasaju u ambasadi na izborima za predsjednika Turske i članove parlamenta.

Jedan od turskih državljana suočio se sa intervencijom danske policije kada je podigao tursku zastavu sa zemlje i upozorio provokatora.

Većina Turaka koji su se zadesili na tom području verbalno su reagovali na čin provokatora, rekavši da je takav postupak potpuno neprihvatljiv.

Tokom provokacije nije bilo nasilja, a danske vlasti su unaprijed obavijestile ambasadu Turske u Kopenhagenu i poduzele mjere sigurnosti na tom lokalitetu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.