open-navfaktor-logo
search
Potvrdila SIPA
U operativnoj akciji "Golden" uhapšeno šest osoba
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine zajedno sa policijskim službenicima Ministrastva unutrašnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska danas su u sklopu operativne akcije "Golden", na području Bijeljine i Ugljevika realizovali pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari, na 14 lokacija i privremeno oduzeli dokumentaciju od jednog pravnog lica.
27.12.2022. u 17:27
get url
text

- Slobode je lišeno šest lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela organizovani kriminal, neovlašten promet opojnih droga, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe i pranje novca, propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine - saopćeno je iz SIPA-e.

Dodaje se da će uhapšene osobe u toku dana biti sprovedene u službene prostorije, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

- Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina poslovne dokumentacije, laptopi, dva putnička motorna vozila kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku - dodaje se u saopćenju iz SIPA-e.

Prethodno je saopšteno da je tokom rada po predmetu Državna agencija za istrage i zaštitu ostvarila dobru međunarodnu saradnju sa Tužilaštvom i policijom Savezne Republike Njemačke, EUROPOL-om i kancelarijom FBI pri Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.