open-navfaktor-logo
search
Potvrđena optužnica
U stanju neuračunljivosti nasmrt pretukao tetku s kojom je živio
Kantonalni sud u Novom Travniku potvrdio je optužnicu Tužilaštva Srednjobosanskog kantona protiv M. Jukića (1967) kojom ga tereti za ubistvo njegove tetke L. Jukić sa kojom je živio u kući u naselju Gornje Putićevo kod Travnika.
09.06.2021. u 14:42
get url
text

 

Optužnicom mu se stavlja na teret da je u noći 13. decembra prošle godine u potpunom stanju neuračunljivosti kao posljedica duševne bolesti šizofrenija, na okrutan način lubio svoju tetku.

On je, navodi se u opštužnici, došao kući u alkoholisanom stanju sa koncentracijom alkohola u krvi od 2,85 promila, pa nakon što mu je ona otvorila vrata i nakon što je ušao u kuću nakon kraće prepirke, rukama i nogama, joj zadao više snažnih udaraca u glavu, grudni koš, a zatim je i izbo oštrim predmetom, uslijed čega je zadobila tjelesne ozljede od kojih je preminula.

Uz optužnicu je predloženo da sud produži pritvor optuženom Jukiću jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti ili dovršiti krivično djelo, kao i bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu rezultiralo uznemirenjem javnosti.


krivično djelo, ili da će dovršiti pokušano krivično djelo ili će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može izreći kazana zatvora od tri godine ili teža kazna. Također, pritvor je produžen i iz razloga , te da postoje vanredne okolnosti jer se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina, a obzirom na način izvršenja i posljedica krivičnih djela što bi puštenjem na slobodu rezultiralo prijetnjom narušavanja javnog reda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.