open-navfaktor-logo
search
Pod istragom tri godine
U velikoj policijskoj akciji "Klanac" razbijena organizovana narko-grupa, 19 uhapšenih
Ukupno 19 osoba, članova organizovane kriminalne grupe, uhapšeno je danas u akciji "Klanac" koju su združeno i pod nadzorom brčanskog Tužilaštva, proveli pripadnici Policije Brčko distrikta i MUP-a Tuzlanskog kantona.
26.04.2021. u 18:11
get url
text

Kako je rečeno iz brčanske policije, realizaciji akcije prethodila je trogodišnja intenzivna istražna aktivnost na dokumentovanju krivičnih djela prometa narkotičkih sredstava te posjedovanja i krijumčarenja nelegalnog naoružanja od organizovane kriminalne grupe koja je djelovala na području Brčko distrikta BiH kao i u drugim dijelovima BiH.

Organizovana kriminalna grupa se tereti za promet preko 90 kilograma narkotičkih sredstava i preko 2.000 tableta ekstazija.

Tokom trogodišnje istrage ostvarena je saradnja u razmjeni operativnih informacija i realizacija zajedničkih aktivnosti na veoma visokom nivou sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, kao i sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) i Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH.

- Pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH Policija Brčko distrikta BiH i Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, slobode su lišili 19 lica za koje je utvrđen osnov sumnje da pripadaju organizovanoj kriminalnoj grupi, izvršeni su pretresi na 22 lokacije i tokom današnjih aktivnosti pronađeno je i oduzeto više od četiri kilograma opojne droge spid, određena količina marihuane, nelegalno oružje, više od 50.000 KM u raznim valutama i apoenima. Privremeno je oduzeto i više od pet motornih vozila visoke klase i vrijednosti za koje se sumnja da su stečena izvršenjem navedenih krivičnih djela - naveli su iz brčanske policije.

Kako su bnaveli, dalje aktivnosti u obradi uhapšenih pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, policija će nastaviti u saradnji sa MUP-om TK u narednom peirodu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.