open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Ubistvo migranta na Ilidži: Marokanac zadržan na ispitivanju, drugi pušten na slobodu, bit će svjedok
Dvadesetogodišnji Marokanac koji se sumnjiči da je sinoć na području sarajevske općine Ilidža ubio migranta, zadražan je u Tužilaštvu Kantona Sarajevo na ispitivanju, dok je drugi koji je uhapšen zajedno s njim, pušten na slobodu. 
01.09.2020. u 15:15
get url
text

Ovu informaciju potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS. 

VEZANI TEKST - Zadobio povrede oštrim predmetom: Na Ilidži ubijen migrant

- Marokanac osumnjičen za sinoćnje ubistvo u nadležnosti je Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. U zakonskom roku od 24 sata, postupajuća tužiteljica odlučit će o daljnjim mjerama. Drugi je pušten na slobodu, budući da je u ovom predmetu dobio status svjedoka - kazala je Bavčić.

Sarajevskoj policiji sinoć oko 19 sati prijavljeno je da je u ulici Kasindolska, u općini Ilidža, došlo do tuče između više osoba. Policija je odmah izašla na mjesto događaja, te tu zatekla nepoznatog muškarca kako leži na cesti, a ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć konstatovao je njegovu smrt. 

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policajci su nešto iza 23 sata pronašli i uhapsili 20-godišnjeg Marokanca, koji se sumnjiči za ubistvo, te 25-godišnjeg Marokanca, koji se sumnjičio za pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.