open-navfaktor-logo
search
Po nalogu tužioca
Uhapšen Adnan Redžović zbog nanošenja teških povreda Edinu Puhalu
Adnana Redžovića, bivšeg boksera, uhapsili su pripadnici sarajevske policije zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda potvrđeno je Faktoru iz MUP-a Kantona Sarajevo. 
13.11.2023. u 19:00
get url
text

VEZANI TEKST - Iron Puki tvrdi da je dobio batine u zgradi općine, Redžović objašnjava da mu je "možda udario šamar"

Redžović je uhapšen nakon što se u zgradi sarajevske Općine Centar potukao sa bokserom Edinom Puhalom, poznatijeg pod nadimkom Iron Puki.

Nakon okršaja, Puhalu su u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu konstatovane teške povrede, odnosno višestruke frakture lijeve strane lica.

Nakon što je dežurni tužilac dobio informacije da se radi o teškim tjelesnim povredama, naložio je Redžovićevo hapšenje.

Prema prijavi koju je zaprimila policija, sukob u zgradi Općine Centar odigrao se oko pola 12.

Kasnije je Puhalo u snimku koji je objavio Klix ustvrdio da ga je Redžović napao s leđa i da mu neće ostati dužan. U izjavi je naveo da je u holu prošao pored Redžovića i da ga je tada on udario s leđa i nanio mu teške tjelesne povrede, a kada je pao na pod da je Redžović pobjegao.

Redžović je u izjavi Faktoru negirao da je udario Puhala s leđa, kazavši da je pokušao da prođe da se ne sretne nikako s njim, ali da je Puhalo išao za njim i dobacivao mu. Nakon svađe, kako tvrdi Redžović, Puhalo je napravio gest ramenom prema njemu, kao da će ga udariti, na što je on, kako kaže "odgurnuo ga, možda ga udario dlanom".

Kasnije je, posredstvom advokata Damira Alagića, Redžović poslao i zvanični demanti na ono što je Puhalo iznio u medijima.

- U potpunosti demantujem da je danas u Općini Centar Sarajevo došlo do fizičkog obračuna između mene i Edina Puhala. Edin Puhalo je mene napao u prostorijama Općine Centar gdje sam se ja samo branio od njegovog napada. Meni moj kodeks i odgoj ne dopušta da bilo koga udarim sa leđa. Napad na mene se desio u Općini i to je sve zabilježeno na videonadzoru i na snimku se vidi da sam ja u samoodbrani branio. Prilikom napada na mene nisam bio sam u mom društvu je bio i gospodin Almin Kasalo, koji je svemu svjedočio.
Meni je žao što je do toga došlo, morao sam se braniti - naveo je Redžović.

U reagiranju još dodaje i da "prijetnja koja je upućena njemu putem videosnimka nakon događaja nije prva koju mu je on uputio, već je i ranije upućivao prijetnje putem poruka i meni i mojoj porodici, ministru i drugim ljudima".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.