open-navfaktor-logo
search
MUP TK
Uhapšen dvojac iz Gradačca: Od biznismena pokušali iznuditi pola miliona KM
Policijski službenici Uprave policije MUP TK, Sektora kriminalističke policije, Odsjek za opći kriminalitet i ratne zločine, u saradnji sa policijskim službenicima Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradačac, su s ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela iznuda u pokušaju, proteklih mjesec dana poduzeli niz istražnih mjera i radnji, te identifikovali moguće počinioce, a radi se o B.S., rođen 1986.godine i B.M., rođen 1988.godine, oba nastanjena na području Gradačca.
17.03.2021. u 17:43
get url
text

Oni su danas uhapšeni i privedeni u službene prostorije radi kriminalističke obrade.

Istog dana, na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Tuzli izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Gradačca (porodične kuće, vikendice i radnih prostorija korisnika B.S.).Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto devet mobilnih telefona, nekoliko SIM kartica, jedna ručna bomba, crna kapa tzv. fantomka, crne rukavice i drugi predmeti.

B.S. i B.M. će nakon izvršene kriminalističke obrade, uz Izvještaj, biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da su, u vremenskom periodu od 24.2. do 17.3.2021.godine, izvršili produženo krivično djelo iznuda u pokušaju, nad poduzetnikom iz Gradačca.

Ozbiljnim prijetnjama i opasnim oruđem iznuđivali su od njega novac u iznosu od oko pola miliona konvertibilnih maraka. Takođe, postoje osnove sumnje da su u noći 7. na 8. mart ove godine bacili nepoznatu eksplozivnu napravu i tako oštetilai teretno motorno vozilo na parking prostoru jedne firme na području Gradačca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.