open-navfaktor-logo
search
Akcija FUP-a u Brezi
Uhapšen tokom primopredaje: Osuđeniku uzimao novac obećavši mu da neće ići u zatvor
Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su 49-godišnjeg K. Ž. zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.
18.10.2020. u 12:46
get url
text

On se sumnjiči da je od početka 2019. do 17. oktobra ove godine, od osobe osuđene na jednogodišnju kaznu zatvora zbog saobraćajne nesreće sa smrtnom poslijedicom, u više navrata zahtijevao novac, da bi spriječio njegov odlazak u zatvor.

On je u više navrata od osuđenika uzeo ukupno 15.000 KM. Govorio mu je da ima veze u sudu te da će mu osigurati blažu kaznu, a nakon pravosnažne presude mu je obećavao pogodnost u smislu izdržavanja zatvorske kazne u kućnom zatvoru odnosno uz korištenje elektronske narukvice.

- U sklopu navedenih aktivnosti, pripadnici federalne uprave policije su izvršili hapšenje na području Breze, nakon što je realizovana primomredaja djela ugovorenog novca. Nakon toga, na osnovu naredbe Općinskog suda u Visokom, izvršen je pretres vozila i kuće na području Vareša koje koristi osumnjičeni. U pretresu je pronađen novac, te oružje, municija i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku - naveli su iz FUP-a.

Uhapšeni će danas, nakon završene krim-obarde biti predat u nadležnost Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.