open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Uhapšena cijela porodica: Osumnjičeni da su godinama skrivali optuženika i maltretirali sustanare
Petočlana porodica koja je jutros uhapšena u Banjoj Luci, u akciji PU Banja Luka i Žandarmerije, osumnnjičena je da je godinama u stanu skrivala Slavišu T. (40) optuženog za krivično djelo proganjanje, kao i da su na razne načine maltretirali sustanare na adresi Kralja Alfonsa u ovom gradu.
14.02.2024. u 12:59
get url
text

VEZANI TEKST - U Banjoj Luci uhapšeno pet osoba, jedan "pao" po potjernici

Uhapšeni su Slaviša T. (40), protiv kojeg je još 2019. godine podignuta optužnica za krivično djelo proganjanje i nalazio se na potjernici Osnovnog suda u Banjoj Luci, kao i njegove sestre T. T. i T. T., te otac i majka O. T. i B. T.

Kako nezvanično saznajemo, u pretresu njihovog stana pronađena su određena nedozvoljena sredstva, među kojima je i hladno oružje.

Članovi porodice se sumnjiče da su Slavišu T. godinama skrivali od policije koja ga je tražila jer se nije odazivao na pozive suda.

Osim toga, osumnjičeni su da su duže vremena na razne načine maltretirali stanare zgrade u Ulici Kralja Alfonsa, uništavali imovinu, ugrožavali sigurnost, ali i ih lažno prijavljivali za krivična djela, tvrdeći da i oni njih napadaju.

- Protiv njega je 2019. podignuta optužnica, a optužen je za proganjanje bivše djevojke. Tereti se da ju je pratio, uhodio, te proganjao ili lično ili putem telefona. Članovi njegove porodice su osumnjičeni da su ga sve vrijeme skrivali u stanu i krili kada je policija dolazila da ga traži - ispričao nam je izvor iz istrage.

Policija je ranije saopćila da je Banjalučanin S. T. uhapšen jer je za njim raspisana centralna potjernica Osnovnog suda Banja Luka zbog počinjenog krivičnog djela proganjanje, te zbog sumnje da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, lažno prijavljivanje krivičnog djela i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Članovi njegove porodice se sumnjiče da su počinili ugrožavanje sigurnosti, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, pomoć učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela, lažno prijavljivanje krivičnog djela i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

U toku je kriminalistička obrada osumnjičenih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.