open-navfaktor-logo
search
Akcija Bara
Uhapšena jedna osoba iz Sarajeva zbog droge
Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo tokom operativne-taktičke akcije "Bara" uhapsili osobu inicijala E. P. (1976.) koja se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
03.11.2022. u 15:11
get url
text

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičena osoba, te su pronađene određene količine materije koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu amfetamin i Cannabis, vage za precizno vaganje te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom.

Navedena osoba se sumnjiči da je tokom 2022. godine drogu nabavljalo i neovlašteno stavljalo u promet na području Sarajeva s ciljem stjecanja protivpravne imovinske koristi.

Nakon kriminalističke obrade uhapšena osoba je predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz  Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz FUP-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.