open-navfaktor-logo
search
MUP RS-a
Uhapšena Sarajka: U Istočnom Sarajevu davala stan Sarajlijama da bi se u njemu drogirali
Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Odjeljenje za organizovani kriminalitet i droge uhapsili su E. B. iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.
12.07.2023. u 11:31
get url
text

E. B. se sumnjiči da je licima N. S. i A. Z. iz Sarajeva davala opojnu drogu i stavljala im na raspolaganje prostorije stana,u Karađarđevoj ulici u Istočnom Sarajevo, radi uživanja opojne droge.

Pretresom stana koji koristi E. B. pronađena su dva pvc paketića opojne droge spid kao i predmeti na kojima se nalaze tragovi opojne droge.

Kod N. S. pronađena su dva pvc paketića opojne droge spid i gasni pištolj, dok je kod A. Z. pronađen jedan pvc paketić opojne droge spid.

Ukupno je pronađeno i oduzeto 18,13 grama spida.

Nakon dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo protiv E. B. bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, a Osnovnom sudu Sokolac protiv A. Z. bit će dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske, dok će protiv N. S. biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za prekršaje iz člana 4. spomenutog Zakona i člana 34. Zakona o oružju i municiji RS-a, saopćeno je iz MUP-a RS-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.