open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Uhapšeni službenici Porezne uprave RS-a s lisicama na rukama odvedeni u policiju
Troje uhapšenih službenika Porezne uprave RS-a policija je izvela iz zgrade ove institucije sa lisicama na rukama, te će biti odvedeni na ispitivanje u službene prostorije.
25.10.2023. u 13:14
get url
text

VEZANI TEKST - Policija pretresa u Poreznoj upravi RS-a u Banjoj Luci, uhapšeno troje službenika

Osumnjičeni su za primanje mita, a uhapšeni su stručni saradnici Miloš Janjić, Uroš Zec i Dejan Lazić.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a od jutros su obavljali pretrese u prostorijama Porezne uprave RS u Banjoj Luci.

Kako saznajemo iz istrage, oni se sumnjiče da su počinili krivična djela primanje mita, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i trgovina utjecajem.

Iz Porezne uprave RS-a povodom hapšenja njihovih službenika oglasili su se saopćenjem za javnost.

- Podržavamo aktivnosti policije i tužilaštva na suzbijanju korupcije i kriminala. Porezna uprava u saradnji sa MUP-om RS-a, po nalogu Tužilaštva, dostavlja potrebne podatke i informacije, a u vezi rada tri službenika Porezne uprave, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična djela - saopćeno je.

Navode da će, po dobijanju kompletnih i zvaničnih informacija o ovom predmetu od istražnih organa, u skladu sa zakonom odlučiti i o pokretanju disciplinskog postupka protiv tri službenika.

- Jedan od strateških ciljeva u radu Porezne uprave RS-a, pored borbe protiv sive ekonomije, je i suzbijanju korupcije i kriminala tako da smo veoma odlučni da iz svojih redova odstranimo sve one koji su skloni činjenju krivičnih djela, tako da ove aktivnosti upravo idu u prilog tome - istakli su u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.